Nieuwsberichten

warmtepomp

31 oktober 2023

 

Laatste stap naar volledig gasloos kantoorpand

Fantastisch nieuws, ons City Multi R2-systeem is gereed! De ongeveer 20 jaar oude installatie die op gas werkte is vervangen voor een warmtepomp die gelijktijdig koelen en verwarmen. Dit is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst voor CTS Automation.

 

Niet zonder slag of stoot

De renovatie bracht meerdere uitdagingen met zich mee. Het lastige tijdens de renovatie, is dat je continu moet anticiperen op wat je gaandeweg tegenkomt. Je kunt niet alles gericht aanpakken, omdat tijdens de werkzaamheden het pand nog in gebruik is door CTS Automation zelf en enkele huurders. Maar uitdagingen zijn er om te overwinnen, en dat lukte. Het gebouw is nu voorzien van laagtemperatuur verwarming en de oude gasketel en koelmachines zijn vervangen voor een warmtepomp. Ook is de regeltechniek flink uitgebreid en geüpgraded om de installatie zo duurzaam mogelijk te laten draaien.

 

Oog op een duurzame toekomst

Door de oude installatie te vervangen voor een warmtepomp, die zowel koelt als verwarmt, creëren we een optimale werkomgeving. Zo kunnen we in het tussenseizoen een hoog rendement behalen. Met alle genomen verduurzamingsstappen, is een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst gezet voor CTS Automation.

Op een milieuvriendelijke manier kan het pand uit 1985 nu nog jaren worden gebruikt.

warmtepomp 1
warmtepomp 5
warmtepomp
Open sollicitatie

Opzoek naar een nieuwe uitdaging?

Bij CTS Automation zijn we altijd op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde mensen. Twijfel daarom niet, vul het formulier in en wie weet zijn wij binnenkort collega’s.